Vijesti Sport Promjena strateških ciljeva: KK “Derventa” istupio iz Prve lige Srpske

Promjena strateških ciljeva: KK “Derventa” istupio iz Prve lige Srpske

0

Košarkaški klub Derventa istupa iz Prve košarkaške lige Republike Srpske, odlučila je upravaovog sportskog kolektiva.

U klubu navode da ova odluka proizilazi iz pažljive analize trenutne situacije i dubokog promišljanja oko strateških ciljeva kluba, zbog čega je donesena teška, ali nužna odluka.

Zaključili smo da su prevelika finansijska sredstva koja su potrebna za učestvovanje u ovom takmičenju trenutno neodrživa za naš klub. U cilju dugoročnog održavanja finansijske stabilnosti, ovim korakom želimo usmjeriti naše resurse ka razvoju omladinskih selekcija i aktivnom učešću na međunarodnim turnirima u omladinskim selekcijama. Vjerujemo da će fokus na razvoj mladih talenata stvoriti čvrstu osnovu za dugoročni uspjeh kluba i doprinjeti jačanju košarkaške kulture u našoj zajednici, navode u saopštenju.

Ovom prilikom su se zahvalili navijačima, sponzorima i članovima kluba na dosadašnjoj podršci i razumevanju.

S obzirom na to da Derventa nije odigrala utakmicu više od 50% takmičenja, rezultati ostvareni u prvom dijelu sezone se brišu, što znači da će svaka ekipa imati po pobjedu manje, jer je svih 12 ekipa ostvarilo pobjedu protiv Dervente u prvom dijelu sezone.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here