Vijesti Kultura i obrazovanje U srijedu promocija prvenca profesorice Dušice Stanković Đukić u Narodnoj biblioteci

U srijedu promocija prvenca profesorice Dušice Stanković Đukić u Narodnoj biblioteci

0

U Narodnoj biblioteci “Branko Radičević” naredne srijede, 8. decembra, održaće se promocija prve knjige Dušice Stanković Đukić koja nosi naziv “Dnevnik mame u pubertetu”.

Radi se o zbirci kratkih priča i anegdota autobiografskog karaktera, inspirisana djetinjstvom moje djece, gdje sam se kroz njihovo odrastanje prisjetila svoga djetinjstva i odrastanja i tada dobila inspiraciju za pisanje, kaže profesorica srpskog jezika iz Dervente.

Preteča zbirke je Fejsbuk stranica “Skarlet i snovi” na kojoj sam objavljivala priče, anegdote i doživljaje u formi dnevnika. Na nagovor čitalaca stranice neke od tih pričica sam objedinila u knjigu i tako je nastao “Dnevnik mame u pubertetu”. Zbirka je podijeljena na cikluse “Neki plavi život”, “Snovi” i “Mama u pubertetu”, koji opisuju doživljaje opisane očima djeteta, mlade djevojke i majke. Jezik koji sam koristila je jednostavan, prost, svakodnevni, razgovorni stil komunikacije, oslobođen teških riječi i izraza, opisuje autorka.

Promocija knjige zakazana je za 19 časova.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here