Vijesti Kultura i obrazovanje Prvačićima školske torbe i pribor – VIDEO

Prvačićima školske torbe i pribor – VIDEO

0

Školsko zvono za početak nastave u novoj školskoj godini oglasilo se prošlog četvrtka i u svim derventskim školama. Tradicionalno, gradonačelnik Dervente Milorad Simić prvačićima je uručio prigodne poklone za početak školovanja.

Prvi septembar označio je početak škole za 1915 učenika derventskih osnovnih i 821 učenika srednjih škola, a posebna dobrodošlica priređena je za đake prvake kojima je već tradicionalno, prvi čovjek Dervente Milorad Simić uručio prigodne poklone za početak školovanja.

Đaci prvaci iz Osnovne škole „Nikola Tesla“ nastavu će zbog oštećenosti objekta pohađati u OŠ „19. april“. Direktor škole Ljubiša Đurić kazao je da je uprkos poteškoćama sve spremno za početak škole.

Priredbom u znak dobrodošlice, riječima podrške i poklonima danas su u OŠ „19. april“ dočekani đaci prvaci, njih ukupno 61, koji su u pratnji učiteljica sjeli u đačke klupe.

Roditelji kažu, zadovoljni su poklonima grada uručenim đacima prvacima prvi dan škole.

Prvačiće su dočekali i njihovi učitelji, ali i besplatni udžbenici koje obezbjeđuje Ministarstvo prosvjete i kulture, kao i poklon paketi.

TV K3

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here