Vijesti Kultura i obrazovanje Publici predstavljen prvenac profesorice Dušice Stanković Đukić “Dnevnik mame u pubertetu”

Publici predstavljen prvenac profesorice Dušice Stanković Đukić “Dnevnik mame u pubertetu”

0

U Narodnoj biblioteci “Branko Radičević” večeras je održana promocija prve knjige Dušice Stanković Đukić koja nosi naziv “Dnevnik mame u pubertetu”.

Radi se o zbirci kratkih priča i anegdota autobiografskog karaktera, inspirisanoj djetinjstvom moje djece, kroz koje sam se prisjetila svoga djetinjstva i odrastanja i tada dobila inspiraciju za pisanje sbog prvenca koji čuva od zaborava taj period života, kaže autorka, inače profesorica srpskog jezika iz Dervente.

Zbirka je podijeljena na cikluse “Neki plavi život”, “Snovi” i “Mama u pubertetu”, koji govore o mojoj ranoj mladosti i najbezbrižnijem periodu mog života, potom pubertetskim i tinejdžerskim danima u izbjeglištvu, te mojim sadašnjim doživljajima sa mojom djecom, u kojima se svaka majka može pronaći. Na neki način ja ponovo prolazim svoje djetinjstvo, kaže Stanković Đukić.

Prvim utiscima sam veoma zadovoljna i svaki čovjek može da pronađe nešto za sebe, ističe autorka, dodajući da su na njen književni opus najviše uticali Branko Ćopić, Desanka Maksimović i Miroslav Antić.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here