Vijesti Društvo Putujte i učite uz Perspektivu

Putujte i učite uz Perspektivu

0

Pokret Mladih Perspektiva postoji već skoro dvije godine, a do sada su organizovali više volonterskih i humanitarnih akcija na području opštine. Pored toga, organizacija se bavi i slanjem svojih članova na obuke i seminare širom Evrope.

Pokret mladih Perspektiva

Naime, program EU „Mladi u Akciji“ obezbedio je sredstva za omladinske razmjene i trening kurseve za mlade iz zemalja EU, ali i ostalih zemalja Evrope.Kroz taj program, Perspektiva je do sada poslala desetak svojih volontera na različite treninge.

Pred kraj ove zime aktuelna su tri programa koje organizuju druge partnerske organizacije, po jedan u Estoniji, Makedoniji i Italiji. U pitanju su kratkoročni kursevi i razmjene sa trajanjem do desetak dana, sa plaćenim smještajem i hranom, te prevozom pokrivenim 70%, dok ostatak plaćaju učesnici.

„Zbog manjka zainteresovanosti mladih iz Dervente, primorani smo da šaljemo ljude iz ostalih gradova BIH, iako u slučaju više prijava i selekcije učesnika, mladi iz našeg grada imaju prednost.“ – ističe Dragan Markelić, predsjednik upravnog odbora organizacije.

Ukoliko ste zainteresovani da se uključite u rad organizacije ili želite putovati, upoznati mlade ljude iz drugih krajeva Evrope, pošaljite vaš CV na [email protected]

Svi su pozvani da se pridruže radu organizacije, a više informacija možete saznati na zvaničnoj stranici https://www.facebook.com/PokretMladihPerspektiva.

Z. B. – Derventa Cafe

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here