Vijesti Kultura i obrazovanje “Posavsko proljeće” u Derventi

“Posavsko proljeće” u Derventi

0

KUDM “Bosiljak” iz Dervente, organizovalo je Festival folklora „Posavsko proljeće“ u velikoj sali Centra za kulturu Derventa. U programu su učestvovali : KUD “Kopaonik” Leposavić – Kosovo, Dječije obdanište “Trol” Derventa, KUD “Šamac” Šamac, GKUD “Pronija” Prnjavor, KPD “Vaso Pelagić” Pelagićevo, KUD “Duško Trifunović” Brod, Škola folklora iz Srpca i KUDM “Bosiljak” Derventa.

Posavsko proljece u Derventi

– Dervenćani su imali priliku da na sceni vide više od 250 izvođača i da uživaju u raznovrsnosti programa. Svakako, posebni gosti ovog festivala su djeca iz obdaništa “Trol” Derventa i KUD “Kopaonik” iz Leposavića sa Kosova, najbolji ansambl u zadnjih nekoliko godina na Kosovu i na Saboru folklora u Srbiji za 2011. godinu” ističu u KUDM “Bosiljak” Derventa.

Na početku programa sve je bilo u znaku najmlađih iz Dječijeg obdaništa „Trol“ Derventa i Trećeg ansambla KUDM „Bosiljak“ Derventa. Gosti iz Kosova publici su predstavili „Igre i pesme iz Prištine – Pođoh po goru džanum“, zatim „Igre i pesme iz Vučitrna – Pod noć pođoh na vodu“ i na kraju programa „Pesme i igre iz Peći – Tekla voda na valove“.

KUD „Vaso Pelagić“ iz Pelagićeva nastupio je sa „Igrama iz Posavine – Dođi mala večeras na prelo“, a drugi ansambl KUDM „Bosiljak“ sa „Igrama iz Levča – Opa cupa skoči“. Gosti iz Broda, KUD „Duško Trifunović“ se predstavio sa igrama i pjesmom „ Oro se vije kraj manastira“. Najmlađe društvo učesnik festivala je GKUD “Pronija“ iz Prnjavora, a nastupili su sa „Igrama iz Leskovca“, dok je KUD “Šamac“ iz Šamca publici predstavilo „Starobosansko glamočko kolo“.  U završnici programa je nastupio i prvi sastav KUDM “Bosiljak“ sa pjesmom i igrom “Op lele stara planino“.

Posavske novosti

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here