Vijesti Magazin “Radujem se novim izazovima”: Stefanov “Barber house” Dervenćanima donosi frizure i brade...

“Radujem se novim izazovima”: Stefanov “Barber house” Dervenćanima donosi frizure i brade sređene po najnovijim trendovima – FOTO

0
Frizerska akademija Goran

Mladi Dervenćani Stefan Tešendić je ostvario svoj san i u Novu godinu ulazi kao samostalni frizer. Novi “Barber house” u Derventi će našim sugrađanima donijeti sređivanje kose i brade po uzoru na svjetske salone i trendove.

U vremenu kada posao zanatlija nije među najprivlačnijim izborima, iako dobar majstor „zlata vrijedi“, Stefan nije imao dilemu.

Preporučio bih budućim generacijama da prate svoje snove i želje, bile one u trendu ili ne, jer će uz trud i rad sigurno ostvariti uspjeh. Želja da postanem frizer je postajala od malih nogu, vremenom je bila sve jasnija i veća, tako da mi nije bilo teško da se odlučim baviti ovim poslom, naglašava Stefan.

Prvi dodir sa umjetnosti održavanja i uređivanja kose je ostvario kroz video tutorijale, kao i mnogi njegovi vršnjaci. Zatim su uslijedili i prvi radovi po sopstvenom osjećaju nakon kojih je uvidio da mu ovaj zanat ide od ruke, pa je logičan korak bila, potom, stručna edukacija.

Porodica Tešednić

S obzirom da u Derventi nije postojala frizerska škola odlučio sam da se usavršavam kod jednog od najboljih barbera u Banjaluci, u Frizerskom salonu „Goran“, gdje sam imao priliku naučiti različite tehnike šišanja koje mi do tada nisu bile poznate, ali i sve drugo što je bilo potrebno da bi bio kompletan barber, kaže mladi zanatlija, dodajući da se raduje novim usavrsavanjima i sticanju novih vještina jer ovaj posao zahtjeva konstantno prećenje trendova.

Zahvaljujući podršci porodice uspio je da uredi moderan prostor i započne sopstveni posao.

Trenutno u salonu nudim usluge šišanja, uređivanja brade i depilacije lica voskom, kao i usluga poput pranja kose i stilizovanja frizure. Nadam se što većem obimu posla i da ću uskoro moći da zaposlim još jednog barbera, ambiciozan je Stefan.

Svoje znanje stečeno godinama iskustva u ovom poslu nesebično prenosimo našim polaznicima, kažu u banjalučkom frizerskom salonu.

Naše tim je i ovaj put nesebično podijelio svoje znanje i pomogao jako talentovanom Stefanu da usavrši vještine i ostvari svoj san. Slobodno mozemo reci da Derventa dobija vrsnog majstora svog zanata, koji će trend modernih frizura donijeti i u svoj grad Stefanu želimo uspjeh u daljem radu i radujemo se skorom druženju u Derventi, poručuju iz salona “Goran”.

Novi derventski “Barber house” nalazi se na adresi Srpske vojske 9.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here