Vijesti Društvo Republički štab: Mjere produžene do 27. oktobra, poziv stanovništvu da se vakciniše

Republički štab: Mjere produžene do 27. oktobra, poziv stanovništvu da se vakciniše

0

Republički štab za vanredne situacije produžio je do 27. septembra dosadašnje epidemiološke mjere u borbi protiv virusa korona.

I dalje se zabranjuju sva javna okupljanja u grupama većim od 120 osoba, a privatna u grupama većim od 70 osoba.

Takođe se ograničava radno vrijeme od 6.00 do 24.00 časa svim ugostiteljskim objektima za hranu i piće i priređivačima igara na sreću. Noćni klubovi i dalje mogu da rade do 2.00 časa iza ponoći.

Štab je pozvao građane koji se do sada nisu vakcinisali da to učine što prije da bi se sačuvalo zdravlje ljudi, s obzirom na to da se posljednjih dana bilježi stalan rast broja zaraženih virusom korona.

Vakcinacija u Republici Srpskoj odvija se bez zastoja, a obezbijeđen je dovoljan broj vakcina protiv virusa korona različitih proizvođača, dodaje se u saopštenju.

Republički štab naložio je Ministarstvu unutrašnjih poslova i Inspektoratu da intenziviraju kontrolu sprovođenja mjera zaštite od virusa korona.

Agencije

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here