Vijesti Društvo Rješenja za komunalnu naknadu ostaju na snazi

Rješenja za komunalnu naknadu ostaju na snazi

1

Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove grada Derventa obavještava obveznike komunalne naknade da rješenja za komunalnu naknadu od 2023. godine ostaju na snazi u narednom periodu sve dok ne nestanu nove okolnosti u pogledu prava na nepokretnost ili primjeni propisa.

Obveznici komunalne naknade su vlasnici stambenog, poslovnog ili drugog prostora, zakupci stambenog, poslovnog ili drugog prostora, odnosno fizička i pravna lica koja su korisnici objekata i uređaja zajedničke komunalne potrošnje.

Uplata komunalne naknade vršii se u dva dijela, prvi dio se plaća najkasnije do 30. juna tekuće godine u iznosu od najmanje 50%, a preostali iznos se plaća najkasnije do 31. decembra tekuće godine. Komunalna naknada plaća se na račun budžeta grada Derventa, navode iz Odjeljenja.

Visina komunalne naknade utvrđuje se prema jedinici izgrađene korisne površine stambenog, poslovnog i drugog prostora, u zavisnosti od građevinske zone u kojoj se objekat nalazi i stepena opremljenosti naselja komunalnim objektima i uređajima zajedničke komunalne potrošnje.

Derventa Cafe

1 komentar

  1. Zamislite, napravio sam kuču svojim rukama i svojim odricanjem, platio sve dazbine, dozvole, poreze i sad moram dozivotno da plačam kaunu zato što imam kuču. Fali para Dodikovim uhljebima. Plačaj narode, vi ste ih birali. I tzv. „gradonačelnika“ i ostale uhljebe. Fali im za plate koje dobijaju za nerad i za uhljebljenje svoje rodbine.

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here