Vijesti Privreda ,,Sanino,, iz Dervente otvorio proizvodni pogon u Prnjavoru

,,Sanino,, iz Dervente otvorio proizvodni pogon u Prnjavoru

0

Fabrika obuće ,,Sanino,, iz Dervente otvorila je proizvodni pogon u Prnjavoru, u renoviranom bivšem objektu konfekcije ,,Pionir,,. Svečanu vrpcu presjekli su direktor ,,Sanina,, Radovan Pazurević, potpredsjednica Vlade RS Jasna Brkić i ministar privrede i energetike Vlade RS Slobodan Puhalac.

,,Sanino,, iz Dervente otvorio proizvodni pogon u Prnjavoru

-Ovaj ogromni uspjeh privatne inicijative direktora Radovana Pazurevića i njegovih poslovnih partnera-suvlasnika, Slovenaca, Benjamina Fugina i Martina Filnika, najbolji je primjer da se naša branša, tekstilaca, kožara i obućara, napokon budi- rekao  je minister industrije, energetike i rudarstva RS, Slobodan Puhalac.

Na njegovom vizionarskom putu budućeg lidera u proizvodwe obuće na ovim prostorima, Vlada RS je podržala “Sanino” sa 750.000 KM podsticaja za izvoz i subvencije ove branše, a ovaj kolektiv je korisnik i tri miliona maraka sredstava Investiciono razvojne banke RS-rekli su minister Puhalac i predsjednik Privredne komore Borko Đurić.

Prezadovoljan je bio i načelnik opštine Prnjavor Darko Tomaš, jer “zahvaljujući i izvoznim uspjesima “Sanina”, ova opština spade u rang razvijenih opština RS”.

-Ponosan sam na svoje radnike i ovo je veliki uspeh  “Sanina”, ali i obućara i privrede Republike Srpske- kazao je direktor Radovan Pazurević.

-Primili smo više od  120 novih ljudi, i sa postojećim, broj zaposlenih u Prnjavor iznosi 300, a zajedno sa onim u Derventi 685 radnika. Do kraja ove godine planiramo otvaranje novih radnih mesta, rekao je Pazurević.

N.S. – Posavske novosti

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here