Vijesti Društvo Sanino pomogao ugrožene radnike

Sanino pomogao ugrožene radnike

0

Menadžment derventske fabrike obuće “Sanino” uručio je po 1.000 KM za oko 60 svojih radnika čija su se domaćinstva nedavno našla u veoma teškoj poziciji kada su velike poplave ugrozile njihove domove.

Sanino pomogao ugrozene radnike

Radovan Pazurević, direktor “Sanina”, rekao je da su inicijativu za pomoć pokrenuli nakon što su saznali da veliki broj njihovih radnika bukvalno nema na čemu da spava.

On je objasnio da je fabrika zbog velikih poplava tri dana morala da obustavi proizvodnju, jer su morali da izmještaju uskladištenu robu i da je podižu na palete.

Pazurević je najavio da ova fabrika u narednih godinu dana planira upošljavanja oko 200 novih radnika u svojim novim pogonima, koje otvaraju na lokaciji nekadašnje fabrike “Pionir” u Prnjavoru, te da će se ova nova fabrika prostirati na 430.000 metara kvadratnih.

Derventski “Sanino” trenutno zapošljava oko 530 radnika, a fabrika je trenutno potpuno izvozno orijentisana i radi za prestižne njemačke kompanije “Adidas” i “Meindel”.

Fabrika proizvodi milion pari obuće godišnje, a oko 150.000 pari su finalni proizvodi, dok se ostatak odnosni na gornje dijelove obuće.

“Sanino” je prije 11 godina osnovao Pazurević u Mađarskoj i ona je na početku svog poslovanja zapošljavala svega 35 radnika. On je 1999. godine odlučio da preseli fabriku u svoj rodni grad u kojem pokreće proizvodnju u iznajmljenom prostoru školske radionice u stručnoj školi za radnička zanimanja.

Nezavisne novine

This poll is no longer accepting votes

Koga ćete podržati na izborima za načelnika opštine Derventa?
PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here