Vijesti Privreda “Sanino” zadržao postojeći kapacitet i radnike

“Sanino” zadržao postojeći kapacitet i radnike

0

DERVENTA – Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske /RS/ Igor Radojičić izrazio je zadovoljstvo što je Fabrika obuće “Sanino” iz Dervente, koja je danas obilježila 10 godina postojanja u Srpskoj, u godini ekonomske krize uspjela da zadrži postojeći kapacitet i radnike.

Sanino

“Vlasti RS ovdje su da i simbolično podrže ovaj uspješni privredni subjekat da u godinama koje dolaze bude uspješan”, rekao je Radojičić u Derventi, gdje je prisustvovao obljilježavanju 10 godina rada fabrike “Sanino”.

Ministar industrije, energetike i rudarstva Republike Srpske Slobodan Puhalac izrazio je uvjerenje da će Vlada i naredne godine pomoći preduzećima koja zadrže ili povećaju broj zaposlenih.

“Posebno ćemo pomoći izvoznim preduzećima, kao što je ‘Sanino’”, naglasio je Puhalac.

Vlasnik firme Radovan Pazurević rekao je da posla ima dovoljno, ali da se kriza ipak osjeti, podsjetivši da je za preduzeće najgore bilo polovinom prošle godine, kada je opstanak bio doveden u pitanje.

“U prevazilaženju problema uskočila je Vlada RS. Sredstva koja sam dobio od Vlade doprinijela su da se broj zaposlenih, ne samo održi, već i poveća”, rekao je Pazurević.

On je naglasio da je trenutno u firmi situacija stabilna, te da se redovno ispunjavaju obaveze i prema radnicima i prema državi.

“Plate radnika su u okviru plata zaposlenih u ovoj industrijskoj grani, zaposleni imaju obezbjeđen besplatan prevoz, kao i topli obrok, koji se sprema u vlastitom restoranu”, rekao je Pazurević.

Fabrika obuće “Sanino”, sa pogonom u Prnjavoru, zapošljava 533 radnika. Radi za renomirane firme poput “Adidasa” i “Meindla”. Za “Adidas” dnevno isporuči 3200 pari gornjih dijelova obuće, dok za “Meindl” svakodnevo uradi po 500 pari gornjih dijelova obuće i isto toliko pari gotove cipele.

Izvor: Capital.ba

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here