Vijesti Društvo Saradnjom do boljeg ekonomskog položaja žena

Saradnjom do boljeg ekonomskog položaja žena

0

Udruženje žena Derventa upriličilo je jednodnevnu posjeta Turističkoj organizaciji i članicama Kola srpkih sestara “Marija Magdalena” iz Petrova.

Dio je ovo aktivnosti kojima su nastavile realizaciju projekta „Ekonomskim osnaživanjem pomozimo sebi“, podržanog od EIŽ i Grada Derventa.

Imale smo priliku da razmijenimo iskustva, kao da se upoznaju i da dogovore zajedničke aktivnosti u očuvanju tradicije naših krajeva. Razgovarale su o izradi i plasiranju tradicionalnih proizvoda od različitih materijala i tehnika, prikupljanju ljekovitog bilja i plodova i njihovom plasiranju na sajmovima i izložbama kao i učešću na manifestacijama koje se organizuju u obje lokalne zajednice, kažu u UŽ Derventa.

Ovom prilikom posjetile su manastir Svete Matrone u Ritešiću i Svetog Nikole na Ozrenu.

Posjetom Petrovu članice Udruženja žena Derventa su stekle nova poznanastva, upoznale nove krajeve i običaje koje žene čuvaju od zaborava i provele lijepe trenutke u druženju, ističu.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here