Vijesti Kultura i obrazovanje Sat vremena smijeha: U Centru za kulturu odigrana predstava “Svetozar T’reći”

Sat vremena smijeha: U Centru za kulturu odigrana predstava “Svetozar T’reći”

0

Monodramu “Svetozar T’reći”, nastalu po tekstu “Kad umreh onomad” Ljiljane Bralović i u režiji Mihaila Kostadinova, večeras je u derventskom Centru za kulturu izveo je glumac Ivan Perković, osnivač “NASTeatra”.

Ovaj glumac sjajno je utjelovio ulogu srpskog seljaka, koji se “oprostio od duše” i jedan čitav dan proveo “klinički mrtav”. Za to vrijeme sve je vidio i čuo, ali nije mogao da vlada tijelom, a najveća želja mu je bila da ga sahrane u novom odijelu koje njegova porodica u tom trenutku nije imala.

U nešto više od sat vremena pripovjedao o komičnim situacijama sa njegovom okolinom, ženom Stanom, trojicom sinova, komšijama i okolinom…

Kroz Svetozarevo kazivanje iznosim osudu licemerju, pretvaranju i nekoj vrsti izopačenosti. Drugi motiv je da svom junaku ispunim želju, koja je podsvesna želja svakog čoveka – da vidi koliko će kome nedostajati, kada ga ne bude bilo, kaže glavni protagonist Ivan Perković.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here