Vijesti Kultura i obrazovanje Sedma Međunarodna likovna kolonija “Patkovača 2011”

Sedma Međunarodna likovna kolonija “Patkovača 2011”

0

Udruženje likovnih stvaralaca “Uliks” iz Dervente po sedmi put organizuje Međunarodnu likovnu koloniju “Patkovača” Derventa. Dosadašnje likovne kolonije imale su veliki odjek na kulturno-umjetničkoj sceni Dervente i regiona. Za ovu likovnu koloniju prijavljeni su umjetnici iz Dervente, Republike Srpske, Bosne i Hercegovine i inostranstva.

Sedma Medjunarodna likovna kolonija Patkovaca 2011

– Ciljevi međunarodne kolonije “Patkovača” su: među-narodna upoznavanja, sklapanje prijateljstava i saradnje kroz likovni rad i druženje umjetnika iz različitih sredina. Saznavanje o novim dešavanjima u oblasti likovne i primjenjene umjetnosti kod nas i u svijetu. Podizanje nivoa savremenog likovnog stvaralaštva i opšte likovne kulture, obogaćivanje fundusa likovne kolonije sa novostvorenim, kvalitetnim umjetničkim djelima i humanitarnu misiju kroz aukcijsku prodaju ostvarenihdjela – kaže Saša Bogdan, predsjednik Udruženja likovnih stvaralaca “Uliks” Derventa.

Svečano otvaranje VII Međunarodne likovne kolonije “Patkovača 2011” održaće se 1. avgusta u 19 časova na gradskoj plaži Patkovača.

Posavske novosti

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here