Vijesti Kultura i obrazovanje Sedma Međunarodna likovna kolonija “Patkovača 2011”

Sedma Međunarodna likovna kolonija “Patkovača 2011”

0

Udruženje likovnih stvaralaca “Uliks” iz Dervente po sedmi put organizuje Međunarodnu likovnu koloniju “Patkovača” Derventa. Dosadašnje likovne kolonije imale su veliki odjek na kulturno-umjetničkoj sceni Dervente i regiona. Za ovu likovnu koloniju prijavljeni su umjetnici iz Dervente, Republike Srpske, Bosne i Hercegovine i inostranstva.

Sedma Medjunarodna likovna kolonija Patkovaca 2011

– Ciljevi međunarodne kolonije “Patkovača” su: među-narodna upoznavanja, sklapanje prijateljstava i saradnje kroz likovni rad i druženje umjetnika iz različitih sredina. Saznavanje o novim dešavanjima u oblasti likovne i primjenjene umjetnosti kod nas i u svijetu. Podizanje nivoa savremenog likovnog stvaralaštva i opšte likovne kulture, obogaćivanje fundusa likovne kolonije sa novostvorenim, kvalitetnim umjetničkim djelima i humanitarnu misiju kroz aukcijsku prodaju ostvarenihdjela – kaže Saša Bogdan, predsjednik Udruženja likovnih stvaralaca “Uliks” Derventa.

Svečano otvaranje VII Međunarodne likovne kolonije “Patkovača 2011” održaće se 1. avgusta u 19 časova na gradskoj plaži Patkovača.

Posavske novosti

This poll is no longer accepting votes

Koga ćete podržati na izborima za načelnika opštine Derventa?
PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here