Vijesti Sport Simultanka sa fide-majstorom neprocjenjivo iskustvo – FOTO

Simultanka sa fide-majstorom neprocjenjivo iskustvo – FOTO

0

Fide-majstor Nedeljko Malešević odigrao je sinoć u Centru za kulturu šahovsku simultanku na 25 tabli protiv omladinaca Šahovskog kluba „Derventa“.

Nakon tročasovne borbe nekadašnji prvotimac ŠK „Derventa“ je slavio rezultatom 22.5-2,5. Pobjedu protiv fide-majstora je ostvario Nenad Balaban, dok su remizirali Sergej Radanović, Andrej Dušanić i Lena Čečavac.

Predsjednik kluba Milorad Todorić je podsjetio da se od šaha u Derventi nikad nije odustalo, i već 1994. godine je obnovljen rad.

Tada je formirana i škola šaha koja je do sada iznjedrila šahiste koji su ostvarili značajne rezultate, a Nebojša Šljivić, Jovica Mišić, Sara Jaćimović, Žana Hristić, Bojana Bojanić i mnogi drugi su samo neka od tih imena. Ova djeca idu njihovim putem i siguran sam da će postići dobre rezultate ako budu radili, istakao je Todorić.

Malešević se zahvalio za gostoprimstvo svom nekadašnjem klubu, a mladim šahistima poručio je da vole matematiku jer će im pomoći u šahu.

Danas je dobro znati i engleski i dosta toga o šahu se može naučiti. Razmišljajte, uvijek ima mnogo poteza koji se mogu odigrati, rekao je Malešević.

Dostojan otpor su pružili Vladimir Mihajlović, Aleksa Dobrilović, Božidar Balaban, Anja Stanivuković, Gabrijel Preradović, Andrej Pavlović, Sergej Popović, Ema Radanović, Jovan Drakulić, Dušan Pejin, Luka Topalović, Đorđe Mandić, Leo Topić, Marko Mandić, Lara Brdar, Eldar Jusić, Dimitrije Stanivuković, Stefan Jevtić, Vuk Rašić, Filip Jevtić i Mihajlo Panzalović, dok je ulogu sudije imao Dragan Kokanović.

Inače, rođeni Banjalučanin je u periodu od 1982. godine do početka rata bio prvotimac ŠK „Derventa“, te se dva puta plasira na državno prvenstvo tadašnje BiH. Nakon odlaska u Švedsku nastavio je igrati šah, a 2015. godine osvojio je titulu u brzopoteznom šahu za igrače starije od 60 godina.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here