Vijesti Društvo Šivanje predmeta od korištenih materijala ekonomski osnažuje žene i čuva okolinu

Šivanje predmeta od korištenih materijala ekonomski osnažuje žene i čuva okolinu

0

Udruženje žena Derventa je realizovalo četiri edukativne radionice za žene i djevojke na kojima se govorilo o prevenciji nasilja i mehanizmima zaštite žrtava, zakonskim okvirima i procedurama za prijavu nasilja, te o vještinama komunikacije, samopoštovanju i samopouzdanju.

Učesnice radionica projekta “Ekonomskim osnaživanjem pomozimo sebi” su takođe dale svoj doprinos iznoseći lična iskustva i prijedloge, ističu u Udruženju.

Udruženje nastavlja s realizacijom projektnih aktivnosti od kojih je radionica izrade i šivanja predmeta od recikliranih materijala koji će se prikupljati u zajednici. Od njih će se izrađivati novi proizvodi s novim oblicima i namjenom, a na taj način ćemo štititi životnu okolinu od otpada. Interes za ovu vrstu edukacije je veliki što pokazuje da je odabir aktivnosti bio uspješan, ističu u UŽ Derventa.

I u ovom projektu Ekumenska inicijativa žena, dugogodišnji partner UŽ Derventa, dala je značajan doprinos, kao i u realizaciji projektnih aktivnosti koje će doprinijeti ekonomskom osnaživanju žena i omogućiti im ekonomsku sigurnost i nezavisnost.

Naše ciljne grupe, a i organizacija u cjelini, prepoznale su EIŽ kao vjernog partnera i prijatelja koji nas podržava u svim našim aktivnostima na šta smo neizmjerno zahvalne i ponosne, poručuju iz UŽ Derventa.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here