Vijesti Privreda Skraćeni rokovi, niže cijene usluga: Nakon projekta “Life” Derventa bolje mjesto za...

Skraćeni rokovi, niže cijene usluga: Nakon projekta “Life” Derventa bolje mjesto za investiranje

0

U administrativnom centru opštine Derventa danas su prezentovani rezultati ostvareni u okviru jednogodišnjeg Projekta poboljšanja poslovnog okruženja i privlačenja investicija na lokalnom nivou – LIFE.

Mi smo provođenjem projekta potvrdili ono što smo u dobroj mjeri već radili, rekao je načelnik opštine Milorad Simić.

Sada se pojedine procedure mogu pokrenuti i preko internet stranice opštine, a izradili smo i jedan dokument koji predstavlja “privredni pasoš” Dervente u kojem se mogu naći krucijalne informacije za investitore. Skratili smo rokove i pojeftinili pojedine usluge, da bi smo postali još konkurentniji za privrednike, naglasio je Simić.

Preporuke reformskog paketa usvojene su u 88 odsto postupaka, čime su takse smanjene za oko 25%, eliminisano je ili izmijenjeno 16% dokumenata, a rokovi su skraćeni za oko 28%.

Konkretno, pred pomenutog Investicionog profila Dervente, uspostavljen je “E-registar”, skraćeno izdavanje građevinske dozvole na 10 dana, dok je taksa za registraciju privrednika sada 15 umjesto 30 maraka.

Ovaj projekat u Derventi, inače 18. lokalnoj zajednici u BiH koja je uspješno realizovala ovu reformu, podržala je Međunarodna finansijska korporacija (IFC), članica Grupacije Svjetske banke (WBG), a finansira Vlada Ujedinjenog Kraljevstva.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here

*

code