Vijesti Društvo Slovenački EUFOR-ovci posjetili Derventu

Slovenački EUFOR-ovci posjetili Derventu

0

Dobra saradnja LOT timova EUFOR-a i grada Derventa potvrđena je jučerašnjom posjetom slovenačkog tima EUFOR-a.

Ova saradnja datira još od 2004. godine kada je čileanski LOT tim bio smješten u Derventi i nastavljena je i poslije premještanja ovog tima u Banjaluku. Inače, LOT kuće predstavljaju vezu između snaga EUFOR-a  i civilnog okruženja, tačnije pružaju informacije komandantu EUFOR-a o radu sa lokalnim zajednicama i vladinim i nevladinim organizacijama.

Slovenija je početkom marta i zvanično od Čilea preuzela tzv. LOT kuću u Banjaluci, a slovenački vojnici su već od sredine marta počeli sa radom.

Šef slovenačkog LOT tima major  Viljem Kovačič  i zastavnik Štefan Tomanović razgovarali su sa gradonačelnikom Miloradom Simićem, koji ih je upoznao sa dosadašnjom uspješnom saradnjom Dervente i snaga EUFOR-a te sa aktuelnim društvenim  i privrednim kretanjima u Derventi.

Gradonačelnik je podsjetio da je u proteklom  periodu ostvarena dobra saradnja sa slovenačkim i austrijskim snagama EUFOR-a, koje su svojim aktivnostima doprinijele uspješnoj realizaciji nekih projekata na području Dervente i koje su razvile dobru saradnju sa civilnim strukturama u lokalnoj zajednici  odnosno sa Civilnom zaštitom, Opštinskom organizacijom Crvenog krsta  i Vatrogasnom jedinicom Derventa, saopšteno je iz Gradske uprave Derventa.

Slovenački LOT tim broji osam članova, od čega tri patrole sa po dva člana. Biće aktivni u deset opština u blizini Banjaluke. Svaka patrola Vojske Slovenije djelovaće u tri do četiri opštine.

Derventa.ba

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here