Vijesti Društvo Stručna škola: “Projekat sedmica” okončan performansom i obilježavanjem Dana srednjoškolaca – FOTO

Stručna škola: “Projekat sedmica” okončan performansom i obilježavanjem Dana srednjoškolaca – FOTO

0

Povodom 17. novembra – Dana srednjoškolaca – učenici Stručne i tehničke škole izveli su performans kojim su podsjetili na tragične događaje i krvavo gušenje protesta čehoslovačkih srednjoškolaca i studenata protiv nacističke vlasti, a koja rezultirale su smrću mladog Jana Opletala.

Pored dramskog dijela, upriličen je nastup školskog hora, te ples i recitacije.

Poznato je da su prošlih godina naši učenici spremali i odigrali predstave sa jasnom porukom, a ove godine su predstavili nešto novo i poručili da sve ideje, talente, ambicije i snove bi trebalo usmjeriti na bolje sutra. Zahvaljujemo se Narodnoj biblioteci „Branko Radičević“, kasarni „Zdravko Čelar“, Teritorijalnoj vatrogasno–spasilačkoj jedinici„ Airsoft“ klubu „Vitezovi“ koji su nam pozajmili rekvizite za performans, saopštili su iz Stručne i tehničke škole, dodajući da je u pripremi performansa učestvovalo više od 40 učenika.

Manifestacijom u Sportskoj dvorani učenici i profesori Stručne i tehničke škole zatvorili su „Projekta sedmica“, koja je od 13. do 17. novembra, te donio brojne aktivnosti kojim su se u prvi plan nastojali staviti angažovanje i talenti đaka.

Tokom radne sedmice profesori i đaci su umjesto redovne nastave provodili različite radionice, stručne posjete, kvizove, oglede, debate, igre, predavanja, sportska i druga takmičenja, a te posjete javnim ustanovama i privrednim subjektima u Derventi i okolini.

Tokom Projekta sedmice učenike su aktivno spremale profesorice srpskog jezika Dušica Stanković Đukić, Beti Vujičić Pantić i Gordana Gojić, profesorica engleskog jezika Dragana Plavšić i školski bibliotekar Aleksandra Vuković.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here