Vijesti Društvo “Stub svakog društva je dobra i jaka policija”: Policijskoj stanici najviše priznanje...

“Stub svakog društva je dobra i jaka policija”: Policijskoj stanici najviše priznanje Grada Derventa

1

Čast mi je da se nalazim na čelu Policijske stanice Derventa u godini kada je upravo ovoj ustanovi jednoglasno dodijeljeno najviše priznanje lokalne zajednice – Velikogospojinska povelja. Ovo priznanje ne pripada samo meni, niti bilo kojem pojedincu, ono pripada desetorici kolega koji su izgubili živote stvarajući Republiku Srpsku, kao i svima onima koji su bili službenici od formiranja PS Derventa, rekao je Komandir Policijske stanice Derventa Milomir Balatunović.

Imena desetorice poginulih kolega nisu samo uklesana na spomenik podignut ispred Policijske stanice, nego su dio svih nas i naše istorije koja se nikada neće zaboraviti. Posebno se zahvaljujem preminulim i penzionisanjim službenicima, poručio je Balatunović.

Velikogospojinsku povelju Policijska stanica zaslužila je kontinuiranim doprinosom razvoju Dervente u oblasti očuvanja javnog reda i mira, bezbjednosti građana, imovine, bezbjednosti saobraćaja, te izuzetnog doprinosa u zaštiti i spasavanju stanovništva i drugih materijalnih dobara. Na ovaj način, stvoreni su bezbjedniji uslovi za život i boravak svih građana u Derventi.

Policijska stanica Derventa kao dio MUP-a Repbulike Srpske izrasla je iz Odbrambeno-otadžbinskog rata i nastavila je da djeluje sa ciljem zaštite života i imovine. U prethodnom period imali smo odličnu saradnju sa lokalnom zajednicom, a posebno smo zahvalni Gradskoj upravi na podršci u radu naše stanice, u materijalno-tehničkim i drugim vidovima pomoći, rekao je Balatunović prilikom preuzimanja priznanja.

Posebno je istakao završetak projekta postavljanja Sistema video-nadzora koji je doprinio bezbjednosti građana i imovine.

Takođe, jedno od značajnih vidova podrške je i plan vanjskog uređenja objekta Policijske stanice sa uređenjem prilaznih stepenica. To su samo neki od zajedničkih projekata koji pokazuju dobru saradnju koja će se nastaviti i ubuduće, naglasio je Balatunović.

Derventska Policijska stanica jedna je od nekoliko organizacionih jedinica Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske i djeluje u sastavu Policijske uprave Doboj.

Stub svakog društva je dobra i jaka policija. Od svog nastanka do danas Policijska stanica Derventa je osnovni subjekat zaštite i bezbjednosti na području Dervente, zaštite ustavnog poretka od nasilnog ugrožavanja i promjena, zaštite života i lične bezbjednosti građana, zaštite osnovnih ljudskih prava i sloboda, zaštite svih oblika svojine, kao i subjekat nadležan za obavljanje poslova prevencije i represije kriminaliteta, očuvanja javnog reda i mira i bezbjednosti saobraćaja, istakao je Balatunović.

Policijska stanica u proteklom periodu pokazala visok stepen profesionalnosti i efikasnosti.

Po svim segmentima rada i djelovanja tokom prethodnih godina ostvareni su visoki rezultati. Moram napomenuti provođenje raznih oblika preventivno – represivnih aktivnosti, akcija usmjernih na razne oblasti društveno štetnog i neprihvatljivog ponašanja, a sa ciljem stalnog očuvanja i unapređenja stanja bezbjednosti na području grada. Takav trend biće nastavljen i u narednom periodu, rekao je Balatunović navodeći da su pozitivni primjeri angažovanja i saradnje Policijske stanice sa drugim službama i građanima bio tokom 2010. i 2014. godine u vrijeme poplava, te pandemije korona virusa kada nisu zabilježeni bezbjednosno interesantni događaji koji bi svojim pojavama ugrozili ili uznemirili cjelokupno stanovništvo.

Značajan segmet djelatnosti Policijske stanice ogleda se i kroz rad u multietničkim sredinama kojih u Derventi ima nekoliko.

Dobrom saradnjom, komunikacijom sa građanima i prisustvom u tim sredinama u prethodnom periodu postignut je visok stepen bezbjednosti, bez pojave posebnih oblika i vidova ugrožavanja bezbjednosti. Vjerujem da je sve to u velikoj mjeri uticalo na odluku da Policijskoj stanici Derventa bude dodjeljena Velikogospojinska povelja, smatra Balatunović.

Trenutno poslove i zadatke iz djelokruga rada Policijske stanice obavlja 71 službenik.

Pored unapređenja materijalno-tehničkih uslova i opremljenosti, jedan od prioriteta je jačanje ljudiskih resursa u našem sastavu. Svjedoci smo da je kadar znatno podmlađenj, a da su moji najbliži saradnici bili mladi službenici, sa malo godina staža, čime sam želio da im dam podršku. Kao i do sada, Policijska stanica biće nosilac pozitivnih promjena u društvu i čuvar reda i mira, te osnovni i najvažniji subjekt očuvanja i unapređenja bezbjednosti, zaključio je Balatunović, izrazivši nadu da će priznanje biti podstrek za još bolje djelovanje i rad službenika.

Derventa Cafe

1 komentar

  1. Kakva kriminalna idila i samohvala.Kako se javno dogovaraju o podjeli para.U normalnim državama bi radila govnjava motka a mi se ponosimo kako su sposobni da nas pelješe.

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here