Reportaže Talentovani Nemanja Martić karijeru nastavlja u Istri

Talentovani Nemanja Martić karijeru nastavlja u Istri

0

Šesnaestogodišnji fudbaler Nemanja Martić iz Dervente ovog ljeta ozvaničio je saradnju sa ekipom Istra 1961 iz Pule, čiji prvi tima igra u Super sport NHL ligi (prvi rang takmičenja u Hrvatskoj).

Nakon devet godina provedenih u omladinskim selekcijama derventskog Tekstilca ovaj mladi fudbaler koji je rođen u Beču, otisnuo se u grad u hrvatskom primorju i napravio veliki korak u svojoj karijeri.

– Imao sam sreću da je na jednoj utakmici u Derventi gdje je Tekstilac igrao sa Gračanicom, prisustvovao gospodin Dabić koji je primjetio moje igre i preporučio me sada već mom klubu Istri. Samo nekoliko dana nakon tog susreta, uslijedio je poziv na probu od sedam dana u Puli, govori Martić, te dodaje da je nakon toga počeo sa jakim pripremama za onog što ga isčekuje.

Do dana kada ću otići na probu punom parom sam se pripremao što sa ekipom, ali i individualno sam radio kros fit treninge snage i izdržljivosti sa derventskim kik-bokserom i trenerom Nikolom Đurićem. Moram odati posebnu zahvalnost Nikoli, koji je zaista dosta vremena i truda uložio da bi otišao što spremniji, govori ovaj mladi fudbaler koji igra na poziciji defanzivnog veziste.

U januaru je uslijedilo testiranje od sedam dana.

Proveo sam sedam dana u Puli. Radio sam sa juniorskom ekipom, zatim sam imao i nekoliko testiranja, nakon čega mi je saopšteno da sam zadovoljio trenere u klubu i postigao dogovor, kaže Martić.

Nije bilo lako i nije išlo sve po planu, a sve zbog složenosti oko papira za igrača koji nema ni 18 godina. Ipak, ne bi mogao da nije imao veliku podršku porodice.

Kako kaže, upornost majke Vedrane da napravi novi korak u karijeri bila je prevelika i uspio je končano ovog ljeta da se registruje i zaigra.

Najveću podršku mi predstavlja uža porodica bez koje ništa ne bi bilo moguće. Jedan period sam živio sam, a da bi bilo moguće riješiti moje papire i napokon da zaigram majka se morala preseliti u Pulu, što je uradila u veoma kratkom periodu na čemu sam joj posebno zahvalan. To mi je samo jedan dodatni razlog da treniram još jače i da napredujem u svojoj karijeri, govori ovaj mladi fudbaler.

Slobodan Živanić

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here