Vijesti Sport Teofilović učesnik premijernog izdanja Foruma sportista Olimpijskog komiteta

Teofilović učesnik premijernog izdanja Foruma sportista Olimpijskog komiteta

0

Trener derventskog Tekvondo kluba Goran Teofilović je učestovao proteklog vikenda na prvom Forumu sportista kojeg je organizovao Olimpijski komitet BiH u saradnji sa Međunarodnim olimpijskim komitetom.

Forum sportista OK BiH je prvi događaj ove vrste koji je okupio bivše, sadašnje i buduće vrhunske sportiste u BiH, te je bio izvanredna prilika za razmjenu iskustava, informacija i ideja među sportistima i sportskim radnicima.

Koncipiran je edukativni program koji uključuje predavanja o društvenim mrežama i personalnim brendovima, mentalnom zdravlju sportista, nutricionizmu, motivaciji, MOK platformi „Athlete 365“, te drugim aktuelnim temama. Sportisti su takođe ujedinjeni u borbi za pronalaženje sistemskog rješenja za finansiranje vrhunskog sporta BiH, saopštili su iz TKD Derventa.

Forum sportista OK BiH je u jednu ruku i nastavak kampanje Sistemskog finansiranja vrhunskog sporta u BiH kako bi se nastavio kontinuitet djelovanja po pitanju suštinskog problema vrhunskih sportista u Bosni i Hercegovini.

Forum sportista pruža priliku sportistima da razgovaraju o temama koje su najvažnije u ovom momentu. Program foruma je koncipiran kako bi osnažio, podstakao i ujedinio bh. sportsku zajednicu, te sportistima stavio na dispoziciju resurse osmišljene da ojačaju vlastite performanse. Cilj Foruma je da se sportisti okupe na jednom mjestu, te da ova mreža predstavnika postane jača i ujedinjenija, kako bi se jednim jasnim glasom sportisti Bosne i Hercegovine bolje zalagali za promjene, istakao je Amel Tuka, predsjednik Komisije sportista OK BiH u svom uvodnom obraćanju.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here