Vijesti Društvo U pomen na Milovana Bjeloševića

U pomen na Milovana Bjeloševića

0

Krajem pretprošle sedmice navršilo se 17 godina od pogibije Milovana Bjeloševića Belog, koji je u novijoj derventskoj istoriji ostavio dubok trag u političkom i javnom životu.

U pomen na Milovana Bjelosevica

U pomen na pokojnog Milovana, na groblju u Kalenderovcima, protojerej stavrofor Dragan Kainović služio je molitvu, a uz članove porodice Bjelošević, poštovanje saborcu i kolegi odali su načelnik opštine Milorad Simić, predsjednik OO SDS Nade Planinčević, te članovi Srpskog književnog kluba “Vihor”. Istog dana, u bivšem klubu VRS gostovao je hor “Srbadija” iz Bijeljine. I ova manifestacija bila je posvećena sjećanju na Milovana Bjeloševića, a organizator programa bilo je Srpsko prosvjetno i kulturno društvo “Prosvjeta”.

U momentu pogibije, Milovan Bjelošević obavljao je funkciju predsjednika Skupštine opštine Derventa i bio narodni poslanik u Skupštini BiH. Uz to, istovremenoje obavljao dužnost predsjednika SPKD “Prosvjeta” i predsjednika SKK “Vihor”.

Izvor: Derventski list

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here