Vijesti Kultura i obrazovanje U ponedeljak književni susret sa Jovicom Đurđićem

U ponedeljak književni susret sa Jovicom Đurđićem

0

Povodom 50 godina od objavljivanja prve knjige i 60 godina književnog rada Narodna biblioteka organizuje književni susret sa Jovicom Đurđićem.

Đurđić je rođen je 3. oktobra 1949. u Glogovici između Dervente i Doboja. Prozni pisac i pjesnik je diplomirao na Pedagoškom fakultetu u Rijeci, član je udruženja književnika Srbije i Uduženja književnika Srpske.

Autor je knjiga poezije i proze za decu i odrasle čitaoce, a pojedini radovi su mu prevođeni na engleski, ruski, francuski, španski, italijanski, poljski, češki, slovenački, makedonski i i slično.

Izbor poezije ”Zvezde na uzglavlju” je objavljen kao bibliofilsko izdanje sa dvanaest pjesama prevedenih na dvadeset stranih jezika i slikama Olje Ivanjicki.

Književno veče će se održati u ponedeljak, 15. aprila, sa početkom u 19 časova.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here