Vijesti Kultura i obrazovanje Holandski hor “Incantare” nastupiće na ljeto u Derventi

Holandski hor “Incantare” nastupiće na ljeto u Derventi

0

Protekle sedmice Derventu su posjetili Vim van Busel (Wim van Bussel), Jan Velten (Jan Welten) i Rusmin Madesko, predstavnici udruženja “Jong Nederland” iz holandskog grada Asten, povodom gostovanja mješovitog hora “Incantare” iz Astena koje je dogovoreno za 10. jun.

Inicijativa za ovaj kulturni događaj potekla je od udruženja “BiosPLUS” i direktora Drage Tadića.

– Za organizaciju ove posjete angažovani su Ivo Gavran iz mješovitog hora “Mozaik“ i njihov dirigent Milijana Žunić, te Fadil Pelesić iz IMIC „Zajedno“. Cilj je potpisivanje zajedničke inicijative i ostvarivanje međukulturne saradnja, te predstavljanje domaćoj publici rada gostiju iz Holandije, zajedno sa lokalnim horom i umjetnicima. Inicijativu je podržao i goste pozdravio Dragan Pajić, predstavnik opštinske uprave, kaže Tadić koji je i animirao lokalne partnere.

Domaćini su zajedno sa gostima posjetili Centar za kulturu i pogledali Veliku salu u kojoj bi se održala svečanost, a u radnom dijelu posjete i na zajedničkom druženju dogovoreni su detalji i nacrt programa zajedničkog koncerta koji će naknadno biti predstavljen.

Gosti su izrazili neskriveno zadovoljstvo gradom i našom zajedničkom prezentacijom mogućnosti za ostvarenje saradnje. Svi potpisnici inicijative će nastaviti aktivnosti da se što bolje pripremi program lokalnih učesnika sa iskrenom željom da se uključe prema svojim mogućnostima, navodi Tadić.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here