Vijesti Kultura i obrazovanje “Trol” dobio čitaonicu: Predškolcima približiti kulturu čitanja i “udaljiti” ih od ekrana

“Trol” dobio čitaonicu: Predškolcima približiti kulturu čitanja i “udaljiti” ih od ekrana

0

U vrtiću Trol danas je otvorena čitaonica u kojoj će derventski predškolci moći pronaći slikovnice i knjige za svoj uzrast. Pored roditelja koji su u prethodnom periodu donirali naslove iz svoje kućne riznice, već broj dječijih knjiga ustupila je Narodna biblioteka „Branko Radičević“.

Direktor Predškolske ustanove „Trol“ Gordana Simić istakla je da je Derventa prva zajednica u kojoj je projekat „Moja prva čitaonica“ realizovan, te da donosi mnoge dobrobiti za djecu.

Djeca će na ovaj način poboljšati razvoj govora, što je sve češća poteškoća u mlađim uzrastima, a moći će da se više druže sa knjigom, sa roditeljima, bez telefona i ekrana. Izdvojili smo mali prostor u vrtiću i omogućićemo djeci i roditeljima da knjige podižu na način sličan kao u bibliotekama, tako da ćemo djecu naučiti da iznajmljuju, sačuvaju i vrate knjige, što upotpunjuje lični razvoj djeteta. Roditelji će moći i da uzmu priručnike koje su namijenjeni za njih, a vaspitači će taj prostor koristiti u obavljanju vaspitno-obrazovnih aktivnosti, otkrila je Simićka.

Direktor NB „Branko Radićević“ Mirjana Plisnić rekla je da se na ovaj način djeci približavaju knjige i popularizuje čitanje, što je veoma važno za njihov razvoj i stvara kulturu čitanja za čitav život.

Derventa Cafe

This poll is no longer accepting votes

Koga ćete podržati na izborima za načelnika opštine Derventa?

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here