Vijesti Društvo Udruženje “Sunce”: Kroz edukacije roditelja poboljšati položaj djece s teškoćama u razvoju

Udruženje “Sunce”: Kroz edukacije roditelja poboljšati položaj djece s teškoćama u razvoju

0

Udruženje roditelja djece i omladine sa posebnim potrebama i invalidnih osoba „Sunce“ Derventa, u partnerstvu sa Udruženjem za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim licima Banja Luka provodi projekat „Terapijski program rane intervencije“.

Opšti cilj projekta je doprinijeti pozitivnim društvenim promjenama u lokalnoj zajednici Derventa organizovanjem aktivnosti s fokusom na roditelje djece sa teškoćama u razvoju.

U okviru projekta se realizuju i aktivnosti psiho-edukativnog rada, organizovane kroz grupe podrške za roditelje vođene od strane mastera psihologije Aleksandra Golubovića, a u svrhu razmjene iskustava, zajedničkih briga, problema i poteškoća s kojima se susreću roditelji djece s teškoćama u razvoju, te savjetovanja o rješavanju istih. Sve projektne aktivnosti su usmjerene na jačanje ličnih kapaciteta i povećanje kompetencija roditelja, kako bi se adekvatnije pristupilo razvojnim potrebama djeteta i poboljšanju funkcionalnosti same porodice, poručuju iz Udruženja „Sunce“.

Projekat je finansiran od strane EU, a nastao je u okviru projekta „Bolja socijalna uključenost kroz osnaženu IRIS mrežu OCD“ kojeg provode LIR CD i ASB.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here