Vijesti Društvo Udruženje “Sunce”: Obuke pomažu roditelje članove da dođu do zaposlenja

Udruženje “Sunce”: Obuke pomažu roditelje članove da dođu do zaposlenja

1

Posljednjih dana prošle godine u udruženju „Sunce“ je provedeno niz aktivnosti u okviru projekta „Aktivno kroz život“ koji se odnosi na radnu aktivaciju i socijalnu integraciju nezaposlenih roditelja djece sa smetnjama u razvoju i roditelja višečlanih porodica s područja Dervente.

Glavni cilj ovog projekta je doprinijeti smanjenju socijalne isključenosti ranjivih grupa kroz razvoj novih usluga prema modelu društvenog preduzetništva i integrisanog vođenja slučaja u gradu Derventa, kažu u udruženju „Sunce“.

U saradnji sa Zavodom za zapošljavanje Republike Srpske – Biroom Derventa održana je obuka za aktivno traženje posla kroz niz radionica koje je vodila diplomirani ekonomista Vojimirka Ćosić. Učesnici su se, kroz interaktivni rad, upoznali s koracima u traženju zaposlenja, pripremi bografije, motivacionog pisma i drugim pripadajućim temama, poručuju.

Ovaj projekat je se realizuje u okviru projekta „Jačanje socijalne i zdravstvene zaštite kao odgovor na pandemiju Covid-19 u BiH“ kojeg finansira USAID, a koji se uz podršku UNICEF-a implementira u nekoliko lokalnih zajednica u Republici Srpskoj.

Derventa Cafe

1 komentar

  1. Koliko je bilo para, ko je uzeo pare, ko se zaposlio, ko se usrećio,ko treba dada izvještaj.Ili je pojeo vuk magarca.

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here