Vijesti Društvo Udruženje žena Derventa nastavlja rad na jačanju institucija u borbi protiv rodnog...

Udruženje žena Derventa nastavlja rad na jačanju institucija u borbi protiv rodnog nasilja

0

Udruženje žena Derventa, kao partner “In fondacije” u sklopu realizacije projekta “Jačanje institucionalnog i socijalnog odgovora na rodno zasnovano nasilje u BiH”, podržanog od Ambasade Kraljevine Holandije, realizovalo je treći sastanak multisektorskog tima.

Prisutni su upoznati sa Izvještajem o stanju nasilja u porodici na području opštine Derventa, sa aspekta pojave i odgovora na nasilje od strane subjekata zaštite, s prijedlogom mjera za sprečavanje i suzbijanje nasilja u porodici.

U kreiranju izvještaja učesvovali su svi subjekti zaštite od nasilja, a završnu verziju uradilo je Odjeljenje za privredu i društvene djelatnosti.

– Izvještaj sadrži kvalitativne i kvantitativne podatke o djelovanju institucija u proteklom periodu, kao i prijedlog mjera za kvalitetniji rad na smanjenju nasilja u lokalnoj zajednici, s naglaskom potrebe da se institucije i u narednom periodu što efikasnije uključe u rješavanje slučajeva nasilja u okviru multisektorske saradnje, a na osnovu potpisanog Protokola, saopšteno je iz Udruženja žena Derventa.

Prisutni su upoznati sa SWOT analizom multisektorskog tima za opštine Brod i Derventu i o referalnim mehanizmima koji će nakon štampanja biti podijeljeni svim institucijama.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here