Vijesti Kultura i obrazovanje Veliko interesovanje roditelja: Najavljeno održavanje „NTC“ radionica u Derventi

Veliko interesovanje roditelja: Najavljeno održavanje „NTC“ radionica u Derventi

1

Nakon nedavnog predavanja u centru „Budućnost“, diplomirani defektolog logoped Emanuela Božić upoznala je nekoliko desetina prosvjetnih radnika, vaspitača i zainteresovanih roditelja o “NTC sistemu učenja” i na sinoćnjem predavanju u vrtiću „Trol“.

Na dvočasovnom skupu oni su upoznati sa prednostima koje pruža ovaj vid učenja, kao i sa savjetima kako djeci omogućiti što pravilniji razvoj od najranijeg doba.

„NTC“ sistem podrazumijeva učenje uz integrisanu igru kroz koju se kod djece razvija funkcionalno mišljenje. Cilj je maksimano razvijanje inteligencije i mogućnost praktične upotrebe informacija koje već imaju. Informacije kojima su inače pretrpana savremena djeca praktično su neupotrebljive, dok „NTC“ sistem omogućava i razvijanje ciljanih sposobnosti, rekla je Božićeva, dodajući da je se na ovaj način podučavaju djeca od 3 do 15 godina starosti.

Iako postoje prosvjetni radnici koji su ambiciozni, obrazovni program u školama je ipak krut i ne omogućava mnogo prostora za usvajanje drugačijih tehnika učenja, istakla je.

Kako postoji dosta interesovanja roditelja, najavljeno je održavanje ovakvih radionica i u Derventi.

Trenutno traju prijave zainteresovanih na osnovu čega će se odrediti potencijalne grupe i termini. Radionice bi se održavale jedanput sedmično u trajanju od sat i po tokom 4 mjeseca, uz mjesečnu naknadu od 50 maraka.

Svi zainteresovani mogu dobiti informacije na broj telefona 065 694 129.

Predavanje, kojem je prisustvao i načelnik Odjeljena za privredu i društene djelatnosti opštine Dervente Slaven Pašalić, otvorila je direktorica “Trola” Vesna Šain.

Derventa Cafe

1 komentar

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here