Vijesti Društvo Više stotina učenika u „Ozrenskom dragovanju“

Više stotina učenika u „Ozrenskom dragovanju“

0

Više stotina učenika učestvovalo je u sportsko-kulturnoj manifestaciji učenika osnovnih i srednjih škola iz Republike Srpske “Ozrensko dragovanje”, koja je završena danas u opštini Petrovo.

Vise stotina ucenika u Ozrenskom dragovanju

Manifestacija je završena tradicionalnim Vaskršnjim krosom i dodjelom nagrada za najbolje učeničke likovne i literarne radove i školske listove.

O temi “Na Ozrenu, kod manastira” likovne i literarne radove stvarali su osnovci iz Srpca, Podnovlja, Bileće, Doboja, Prnjavora, Sokoca, Višegrada i Dervente.

Pobjednici u likovnom stvaralaštvu su Ivana Gavrić iz Osnovne škole (OŠ) “Đura Jakšić” Podnovlje i Milica Knežević iz prnjavorske Gimnazije, dok su najbolje literarne radove napisali Dejan Milić iz OŠ “Nikola Tesla” Derventa i učenica Srednjoškolskog centra “Golub Kureš” iz Bileće.

Za najbolji list učenika osnovnih škola proglašen je “Školarac”, glasilo učenika Osnovne škole “Kosta Todorović” iz Skelana, dok je najbolji srednjoškolski list “Srednjoškolac”, učenika Srednje škole sa Sokoca.

Direktor “Dragovanja” Vukadin Blagojević ocijenio je da je opština Petrovo uspješno ugostila mladost Srpske i da je “Ozrensko dragovanje” bilo “mjesto sporta, druženja i zabave za osnovce i srednjoškolce iz svih krajeva RS”.

Organizatori “Ozrenskog dragovanja” bili su opština Petrovo, Republički pedagoški zavod i monaštvo manastira Ozren, a medijski pokrovitelj Radio-televizija Republike Srpske.

Glas Srpske

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here