Vijesti Kultura i obrazovanje Vrtić “Trol”: Vaspitači iz regije učestvovali na stručnom usavršavanju – FOTO

Vrtić “Trol”: Vaspitači iz regije učestvovali na stručnom usavršavanju – FOTO

0

Javna predškolska ustanova “Trol” danas je organizovala jednodnevni seminar za stručno usavršavanje vaspitača predškolskih ustanova iz regije kojeg su vodili prosvjetni inspektor Staka Nikolić i prof. dr Tamara Pribišev Beleslin sa Filozofskog fakulteta u Banjaluci.

Seminar je posvećen razvoju profesionalnih kompetencija predškolskih vaspitača.

Posebno smo se bazirali na vaspitno-obrazovni rad, odnosno govorili smo o empirijskim učenjima o tome kako da određena ponašanja, stavove, vještine i promjene kod djece zapazimo i da na osnovu toga planiramo vaspitno-obrazovni proces. Obaveza vaspitača je da prati dječiji razvoj i procese učenja od dolaska u vrtić do polaska u školu, istakli su predavači.

Oni smatraju da predškolstvo u Srpskoj napreduje i približava se standardima EU, ali je goruće pitanje i dalje nizak procenat obuhvata djece predškolslim obrazovanjem, što treba sistemski rješavati.

Seminar, kojeg je otvorio načelnik opštine Milorad Simić, pohađalo je pedeset učesnika iz regije i šire.

Sa ciljem unapređenja vaspitno obrazovonog procesa organizovali smo po prvi put edukaciju na kojem smo ugostili, pored derventskih i onih iz regije, i vaspitače iz Gradiške i Prijedora. Seminar je posvećen razvoju prosječnog djeteta, kao i djeci koja imaju poteškoće sa učenjem, naglasila je direktor “Trola” Gordana Simić.

Ovo je prvi od tri ovakva skupa koja će se održati u predškolskoj ustanovi, a preostale dvije okupljaće edukacije za roditelje, te kombinovana predavanja za vaspitače i roditelje.

Derventa Cafe

This poll is no longer accepting votes

Koga ćete podržati na izborima za načelnika opštine Derventa?

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here