Vijesti Društvo Za projekte u povratničkim naseljima 185.000 maraka

Za projekte u povratničkim naseljima 185.000 maraka

0

Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice BiH, Komisija za izbjeglice i raseljena lica BiH i Fond za povratak BiH  potpisali su sa predstavnicima 36 opština u Republici Srpskoj i Federaciji BiH sporazume o saradnji na provođenju infrastrukturnih projekata  i projekata elektrifikacije u povratničkim naseljima ,ukupne vrijednosti oko 2,4 miliona KM.

Za infrastrukturne projekte osigurano je 1,8 miliona KM i planirano je da se tim sredstvima provede 50 projekata, dok je za 10 projekata elektrifikacije osigurano 600.000 KM.

Među potpisnicima je i opština Derventa koja je potpisala sporazume za dva projekta. U okviru projekta koji se odnosi na elektrifikaciju Derventi će biti dodijeljena sredstva u iznosu od 119.500 KM, od čega 115.000 KM za MZ Velika Bukovica i 4.500 KM za MZ Bijelo Brdo.

U okviru drugog projekta će biti obezbijeđena sredstva za asfaltiranje puta Račići–Kalačka u iznosu od 45.000 maraka, dok će za rekonstrukciju samostana Svetog Vinka Paulskog biti obezbijeđeno 20.000 maraka.

Sporazum je, u ime načelnika opštine, potpisao zamjenik načelnika Siniša Jeftić  sa ministrom za ljudska prava  i izbjeglice BiH Semihom Borovac i predsjedavajućim Komisije za izbjeglice i raseljena lica BiH Matom Jozićem.

derventa.ba

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here

*

code