Vijesti Kultura i obrazovanje Zapaženi rezultati učenica Muzičke škole na festivalu “Primavera”

Zapaženi rezultati učenica Muzičke škole na festivalu “Primavera”

0

Na osmom Internacionalnom festivalu muzike “Primavera” u Bijeljini učenice Osnovne muzičke škole “Nikola Tesla” ostvarile su zapažene rezultate.

Učenica III razreda Ana Petković je u II kategoriji discipline klavir osvojila 99,50 bodova, a Lena Marić 98 bodova. Učenica V razreda Marija Pejčinović je u III kategoriji klavira osvojila 96,50 bodova. Ove učenice muzičku školu pohađaju u klasi profesorice Dragane Pajović.

Učenica pripremnog razreda Milica Pećić je takođe osvojila I nagradu sa 97 bodova, a pohađa klasu profesorice Valentine Šatara.

Organizator festivala je Udruženje građana ”Muzički umjetnici Semberije”, a njen takmičarski karakter privukao je više od pet stotina muzičara iz regiona, ali i obrazovne institucije iz zemalja u okruženju – Slovenije, Crne Gore, Hrvatske, Srbije, Bosne i Hercegovine i Republike Srpske.

Učesnici su se takmičili u nekoliko disciplina – klavir, klavirski duo, harmonika, violina, gitara, solo pjevanje, duvači (truba, flauta, klarinet) i solfeđo.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here