Vijesti Društvo Započeli novi projekat: Ekumenska inicijativa 15 godina uz Udruženje žena Derventa –...

Započeli novi projekat: Ekumenska inicijativa 15 godina uz Udruženje žena Derventa – FOTO

0

Ekumenska inicijativa žena već 15 godina podržava realizaciju projekata koji za cilj imaju prevenciju nasilja nad ženama i djevojkama i njihovo ekonomsko osnaživanje, saopštili su iz Udruženja žena Derventa.

Zadnji u nizu je započet u februaru ove godine, a uključuje edukacije o nenasilnom rješavanju konflikata, samopouzdanju i samopoštavanju, stvaranju slike o sebi, pisanju biografija, priprema za intervju, predstavljanje na društvenim mrežama, kao i praktične radionice za obuku pravljenja proizvoda od tijesta, učešće na sajmovima i izložbama.

Ovaj donator je našu organizaciju do sada podržao u relizaciji radionica veza, pletenja, oslikavanja, dekupaža, šivanja, skupljanja, sušenja i pakovanja bilja i šumskih plodova. Žene su imale mogućnost da posjete ženske organizacije u Zrenjaninu, Novom Sadu, Užicu, Sirogojnu , Petrovu, Trebinju kao i da mi primimo u posjetu neke od ovih organizacija, ističu u Udruženju žena.

Predstavnice EIŽ–a su po drugi put posjetile u oktobru prošle godine ovo Udruženje.

Nadamo se i ubuduće njihovoj podršci kako bismo, realizujući naše projekte,realizovale i zacrtane ciljeve u Lokalnom akcionom planu za prevenciju i suzbijanje nasilja u našoj lokalnoj zajednici, kažu u Udruženju.

Ekonomski osnažena žena ima sigurniju budućnost, napominju.

Ekumenska inicijativa žena hrvatska je neprofitna organizacija i ženski fond koji organizacijama pod vodstvom žena u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, u Sjevernoj Makedoniji, Crnoj Gori i Srbiji pruža solidarnost i financijsku podršku, te osigurava druge oblike pomoći njihovim kreativnim i inovativnim pristupima rješavanju izazova koji utjiču na njihove živote i na živote njihovih zajednica.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here