Vijesti Društvo Zaštita imovine efikasnija ukoliko i građani preduzmu zaštitne mjere

Zaštita imovine efikasnija ukoliko i građani preduzmu zaštitne mjere

1

Policijska uprava Doboj apeluje građane da preduzmu mjere zaštite svoje imovine kako bi spriječili da njihova imovina bude meta lopova, posebno kada su u pitanje napuštanje domova na kraći vremenski period, poput odlaska na slavle i slavlja, navode u Policijskoj upravi Doboj.

Tokom prošle 2023. godine na području Policijske uprave Doboj su evidentirana 304 krivična djela protiv imovine, od čega je 100 krivičnih djela kvalifikovano kao „teška krađa“, a četiri kao pokušaj „teške krađe“.

Tokom prošle godine evidentirano je 75 krivičnih djela „krađa“ od kojih su rasvijetljena 73 djela.

U cilju adekvatnije zaštite imovine savjetujemo građanima da uvijek zaključavaju ulazna vrata i da zatvore prozore i balkonska vrata, bez obzira na to koliko su odsutni iz svojih kuća, jer su stambeni objekti najčešće mete izvršilaca imovinskih krivičnih djela. Takođe, ne treba ostavljati ključ od ulaznih vrata ispod otirača, u obući, saksijama za cvijeće i slično, jer su za većinu to uobičajena mjesta, koja samim tim izvršiocima krivičnih djela nisu „skrivena“, napominju iz PU Doboj.

Poslovni prostori su česta meta izvršilaca imovinskih krivičnih djela zbog većeg prometa novca i imovine veće materijalne vrijednosti. Vlasnicima poslovnih prostora se savjetuje da zaključavaju vrata i ukoliko je moguće da ugrade neki od tehničkih sistema zaštite (sistem video nadzora, alarmni sistem, i sl.).

Podsjećamo da je zaštita imovine efikasnija ukoliko i sami građani preduzimaju određene mjere, te ukoliko sarađuju sa policijom, iz tog razloga apelujemo na građane da ukoliko uoče neobične situacije ili sumnjiva ponašanja nepoznatih lica u neposrednoj blizini odmah pozovu policiju na besplatan broj 122, kažu u PU Doboj.

Derventa Cafe

1 komentar

  1. Krađe u koje je umiješana policija neće da evidentiraju.Kažu to je krađa male vrijednosti,ispod 30.000km pa da se tuži privatno.Ipak,policija je dužna da ispita i obezbijedi dokaze.Neće da rade protiv sebe.

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here