Vijesti Najave i obavještenja „Želimo vratiti ovaj običaj u Derventu“: Porodica Simić na proljeće organizuje štraparijadu...

„Želimo vratiti ovaj običaj u Derventu“: Porodica Simić na proljeće organizuje štraparijadu – FOTO

0
Sreto Simić

Derventa će u aprilu naredne godine po prvi put biti domaćin jedne štraparijade.

Jedno od dva takmičenja radnih konja u vuči trupaca održaće se 20. aprila 2020. godine, a najizglednija lokacija je imanje Simića u naselju Omeragići.

Poenta svega je da i mi u Derventi imamo konje za velika djela. Da se ne stidimo svojih običaja, svojih predaka i da smo spremni izaći i na crtu velikim štraparima koji će doći iz Srbije, Hrvatske i Bosne. Mi ovaj događaj pravimo zbog nas, zbog Dervente, a ne radi finansijske koristi poput drugih. Ulaz će biti besplatan, za djecu ćemo organizovati sadržaje poput tobogana i ringišpila, besplatnog jahanja konja i slično, kaže Sreto Simić, ponosni vlasnik šest ovih plemenitih životinja.

On dodaje da će nastojati da događaj bude tradicija svake godine drugog dana Vaskrsa.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here