Vijesti Kultura i obrazovanje “Zloće, zlice i prznice” razveselile najmlađe

“Zloće, zlice i prznice” razveselile najmlađe

0

Polaznici grupe starijih osnovaca Dramskog studija pri Narodnoj biblioteci „Branko Radičević“, uz pomoć malo starijih kolega, večeras su u Domu HKD „Napredak“ izveli novu predstavu „Zloće, zlice i prznice“

Ova neobična „praznična“ bajka je nastala po tekstu i pod režiserskom palicom Siniše Tešanovića, a u njoj prividne i smotanje “zloće” pokušavaju da ukradu Djeda Mraza i samim tim da djeci otmu božićno veselje.

Zanimljivo je da po prvi put u predstavi osnovaca učestvuju i dvoje polaznika iz grupe odraslih i to Sanja Jeftić, kao Baka Mrazica, i ja u ulozi Djeda Mraza, a takve „kombinacije“ ćemo ostvarivati i u budućim predstavama. Takođe, čak šest novih polaznika su prvi put nastupili pred publikom, otkriva Tešanović, rukovodilac Dramskog studija.

Ističe da je iza ove odabrane grupe jedna veoma uspješna godina tokom koje su izveli čak devet premijera i zabilježili 25 nastupa, okrunjenih dvjema nagradama za najbolje glumce na Omladinskom festivalu pozorišta Republike Srpske, te nagradi za cjelokupni dramski odgoj koji je Siniši Tešanoviću uručila Asocijacija dramskih umjetnika BiH.

Već 13. januara počinjemo sa jednim performanskom na otvorenom, a naredne godine će naša mlađa grupa nastupiti sa predstavom „Zmaj, dama i ostala banda“ na Zvorničkom festivalu. Očekuje nas premijera nove predstave srednjoškolaca, tako da će nam i naredna godina biti veoma dinamična, ističe Tešanović.

U predstavi su nastupili Marina Budišić, David Dolić, Marina Đenić, Pavle Đurić, Tea Živković, Sanja Jeftić, Lazar Jovičić, Lara Kojić, Elena Kuzmanović, Laura Kukić, Marija Ristić, Milica Savić, Baclije Savković, Stefani Stanić i Siniša Tešanović.

Dramski studio koji djeluje pod okriljem Narodne biblioteke, osim sutrašnje premijere dramolete „Basna iz mog dvorišta 2“, planira još jednu predstavu u utorak, koja će biti 25. u toku ove godine, a kojom će završiti 2022. godinu koja je bila i više nego uspješna.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here