Vijesti Društvo Обавјештење Српске православне црквене општине Ново насеље – Дервента

Обавјештење Српске православне црквене општине Ново насеље – Дервента

0

На сједници Грађевинског одбора за изградњу храма Преображења Господњег у парохијо дервентској трећој донесена је одлука да се наставе радови на храму. Да би били испуњени услови за наставак градње, неопходно је прикупити финансијска средства, стога ће одборници у наредних седам дана обићи домаћинства на парохији и сакупљати добровољни прилог.

Имајући свијест о томе да се многи суочавају са тешком економском ситуацијом, молимо парохијане за разумијевање. Прилог за изградњу је искључиво на добровољној бази и не постоји никакав вид обавезе давања. Одбор планира да се у овој години доврши покривање храма, постави столарија, ел. инсталације и уради унутрашње малтерисање. За добар дио ових радова постоје обећана средства.  У нади да ће Господњи храм на лијевој обали Укрине што прије засијати у већем и љепшем сјају остајемо на овој светој служби, поручују из Грађвинског одбора.

Епископ Хризостом посјетио храм Преображења Господњег
Његово преосвештенство епископ зворничко-тузлански Г.Г.Хризостом у недјељу  је у Дервенти освештао темеље и крст храма Светог апостола Томе на Спомен-комплексу Чардак. Након молебана и освећења Епископ је посјетио и храм Преображења Господњег у изградњи-Црквена општина Ново Насеље у Дервенти.

Дервента Kафе

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here