Vijesti Kultura i obrazovanje СКК “Вихор”: Поклонили се сјенама Белог

СКК “Вихор”: Поклонили се сјенама Белог

0

Српски књижевни клуб “Вихор” је обиљежилио 25. годшњицу од страдања Милована Бјелошевића Белог, дервентског поете и професора књижевности, који је погинуо на бранику свог села Доња Лупљаница 21. маја 1992. године.

На овај начин Вихораши се одужују књижевнику и поети с наших простора и сваке године на овај датум пригодним бесједама, полагањем цвијећа, палењем свијећа и рецитацијама одајемо дужну пажњу према Белом. Чланови Вихора до сада су написали низ пјесама и прозних радова на тему о Белом и поносно изговарају свугдје његово име, рекао је предсједник СКК Вихор” Савко Пећић.

Тако је било и овог 21. мaја. Nа мјесном гробљу у Календеровцима, у присуствu породице, родбине и пријатеља покojnog Милована Бјелошевића Белог, те чланоава СКК ”Вихор” и представника СДС Дервента, одржан је парастос, положено цвијеће и упаљене свијеће у знак сјећања на Белог.

Чланови “Вихора” су рецитовали пјесме, а потом су у Дому пензионера у Дервенти одржали књижевни помен поети и књижевнику Миловану Бјелошевићу Белом.

 СКК “Вихор”

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here