Vijesti Sport “Krojači” remizirali sa mrkonjićkom Slobodom

“Krojači” remizirali sa mrkonjićkom Slobodom

0

U posljednjem kolu pred početak „lige za prvaka“ Tekstilac je ugostio Slobodu iz Mrkonjić Grada, ekipu koja je zabilježila svih pet pobjeda u pet proljetnih susreta. I dok „krojači“ nisu imali rezultatski pritisak, gosti su sa tri boda, uz poraz šamačkog Borca na domaćem terenu protiv otpisane Drine HE, mogli do plasmana u prvih šest, što se, izgledno je, neće dogoditi.

12988183_10207911269653776_1582796091_n

Tekstilac je katastrofalno otvorio utakmicu i već u prvih trideset sekundi imao je rezultatski zaostatak, nakon auto-gola Kovača. Ipak, domaća ekipa se brzo, već u 13. minutu, vratila u igru, kada je sjajno nabacivanje Đukića u mrežu skrenuo iskusni Jolović. Tekstilac je nastavio sa dobrom igrom, u 25. minutu Susakovićev šut sa šesnaest metara brani golman Matović, a dva minuta kasnije sudija Karić poništava Jolovićev gol nakon ubacivanja iz kornera, zbog ranijeg prekšaja. Veliki broj opasnih akcija raspoloženog tandema Susaković-Guzina sudije su prekidale dosuđivanjem ofsajda, što je izazivalo negodovanje publike. U 37. minutu prijete i gosti, ali centaršut Gračanina sa lijeve strane ne koristi Topić. Ipak, „krojači“ dolaze do preokreta u 41. minutu kada Guzina realizuje opravdano dosuđenu najstrožu kaznu.

U nastavku je ponovo Jolović zaprijetio, ali njegov udarac glavom, nakon uigrane kombinacije, odlazi preko gola. Susaković je bio agilan na desnoj strani, međutim, njegova dodavanja nisu iskoristili Simić i Đuričić. Deset minuta prije kraja izjednačava Malbašić, uz mnogo sreće, nakon dobre akcije Dimitrijevića i Mirkovića na sredini terena i donosi bod svojoj ekipi. U sudijskoj nadoknadi, zaprijetio je i visoki napadač gostiju Srndović, ali je njegov udarac glavom otišao pored stative.

Od narednog vikenda počinje „liga za prvaka“, u kojoj će šest najbolje plasiranih ekipa ponovo međusobno odmjeriti snage. Očekuje nas pet vrlo dobrih utakmica na Gradskom stadionu, a prva će biti ona protiv „Zvijezde 09“.

Prva liga RS, 22. kolo: Tekstilac – Sloboda (MG) 2:2 (2:1)

Stadion: Gradski. Gledalaca: 250. Sudija: Jovo Karić (Trebinje). Strelci: Jolović u 12. i Guzina u 40. (11 m) za Tekstilac, a Kovač u 1. (ag) i Malbašić u 80. minutu za Slobodu. Žuti kartoni: Prljeta, Rastović, Kovač (Tekstilac), Mirković, Srndović, Gračanin, Pilipović (Sloboda).

TEKSTILAC: Plisnić, Marić, Rastović, Jolović, Kovač, Đuričić, Guzina, Susaković, Komlenović, Đukić, Prljeta (od 64. min. Simić). Trener: Bojan Magazin.

SLOBODA (MRKONJIĆ GRAD): Matović, Kovačević, Mirković, Sladojević (od 46. min. Kukavica ), Dimitrijević, Malbašić, Srndović, Gračanin, Topić (od 70. min. Jeftenić), Pilipović, Kondić. Trener: Dragan Vukša.

tabela

B. N. – Derventa Cafe

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here