Vijesti Društvo Rekonstrukcija Željezničke: Nakon mjesec dana radova vidljivi prvi rezultati

Rekonstrukcija Željezničke: Nakon mjesec dana radova vidljivi prvi rezultati

0

Realizacija prvog od dva velika infrastrukturna projekta koji su najavljeni ove godine u punom je jeku. Rekonstrukcija Željezničke ulice počela je 21. marta, a mjesec dana kasnije vidljivi su prvi rezultati.

zeljeznicka ulica derventa
– Privode se kraju radovi na pločastom propustu koji bi trebali biti završeni već ove sedmice. Slično je i sa radovima na vodovodnoj mreži, na kojoj je glavni cjevovod već postavljen, pa su preostali još neki manji radovi. Trasa nove ulice na makadamskom dijelu je već formirana, predstoje radovi na postavljanju cijevi za odvod oborinskih voda, potom i ivičnjaka, kaže Goran Jevtić, vršilac dužnosti načelnika Odjeljenja za stambeno komunalne poslove.

Podsjećanja radi, projekat rekonstrukcije ove ulice podrazumijeva postavljanje asfaltne podloge i dvostranog trotoara u dužini od 1.300 metara od Autobuske stanice do magistralnog puta Derventa – Brod, kao i rekonstrukciju pristupne ulice u dužini od 550 metara. Pored saobraćajne, radiće se vodovodna mreža i mreža za odvođenje oborinskih voda, kao i javna rasvjeta, a vrijednost radova je procijenjena na nešto manje od 840.000 maraka.

zeljeznicka ulica derventa 1

B. N. – Derventa Cafe

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here