Vijesti Privreda “Anton Paar” svečano otvorio višemilionsku investiciju nadomak Dervente

“Anton Paar” svečano otvorio višemilionsku investiciju nadomak Dervente

0

Austrijsko preduzeće Anton Paar, vodeći svjetski proizvođač visokokvalitetnih mjernih uređaja i precizne mehanike, novi proizvodni pogon svečano je otvorio prošlog petka u brodskom naselju Gornja Močilima, nedaleko od Dervente.

Vrijednost investicije je 1,2 miliona evra.

– Sjedište preduzeća je u Gracu. Trenutno ovdje obrađujemo metalne dijelove struganjem i glodanjem, te obavljamo ručnu izradu kablova. Za sada imamo 34 zaposlena, očekujemo novi projekat, pa bi do ljeta trebali imati više od 40 zaposlenih, kazao je za direktor Bernard Urh.

“Anton Paar” je prvobitno bio smješten u Derventi. Nova proizvodna hala je veličine 2.000 kvadratnih metara i sagrađenu za 3 mjeseca.

U ovom preduzeću svoj radni odnos nastavio je veliki broj radnika iz Dervente, dok je svečanom otvaranju prisustvovao predsjednik SO Derventa Marijan Kljajić.

Derventa Cafe

 

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here

*

code