Vijesti Hronika CJB Doboj: Spriječimo požare na otvorenom prostoru

CJB Doboj: Spriječimo požare na otvorenom prostoru

0

S obzirom na visoke ljetnje temperature, isušenost zemljišta i vegetacije koji pogoduju nastanku požara, Centar javne bezbjednosti Doboj apeluje na građane da budu maksimalno oprezni prilikom paljenja korova i ostalog niskog rastinja, smeća i drugog otpada kako ne bi izazvali nekontrolisane požare koji mogu da ugroze ljudske živote i imovinu građana.

vatra-korov-622x400

Kako bi izbjegli neželjene posljedice prilikom paljenja vatre na otvorenom, materije koje se spaljuju treba izmjestiti na dovoljnoj udaljenosti od šumskog kompleksa, stambenih objekata, javnih puteva, željezničke pruge, industrijskih postrojenja i drugih objekata koje bi vatra ili dim eventualno mogli ugroziti. Spaljivanje treba obavljati danju, a oko mjesta spaljivanja očistiti odgovarajući sigurnosni pojas i osigurati priručna sredstva za gašenje (lopate, vodu i dr.).

Građani koji tokom boravka u prirodi pale vatru na otvorenom, prilikom napuštanja izletišta obavezno trebaju pregledati mjesto paljenja kako bi se uvjerili da je ostatak žara u potpunosti ugašen.

Centar javne bezbjednosti Doboj će u okviru svojih ovlaštenja preduzimati zakonom predviđene mjere i radnje protiv lica koja su izazvala požar i na taj način ugrozili živote, zdravlje ljudi ili pričinili materijalnu štetu.

Podsjećamo građane da ukoliko primjete nekontrolisano širenje vatre o tome odmah obavijeste nadležnu Vatrogasnu jedinicu na dežurni broj -123, najbližu policijsku stanicu na dežurni broj – 122 ili Centar za obavještavanje na boj 112.

 CJB Doboj

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here

*

code