Vijesti Društvo Dervenćani na Sajmu kućne radinosti, tradicionalne gastronomije i turizma u Aleksandrovcu

Dervenćani na Sajmu kućne radinosti, tradicionalne gastronomije i turizma u Aleksandrovcu

0

U organizaciji Opštine Laktaši i „Turističke organizacije“ u Aleksandrovcu protekle subote godine održan Treći sajam kućne radinosti, starih zanata, tradicionalne gastronomije i turizma “Laktaški etno 2017”, na kome je učestvovala i Turistička organizacija Derventa“.

Pored izlagača iz Laktaša, na sajmu su izlagali i iz gradova iz okruženja.

„Turističku organizaciju Derventa“ su predstavljali Slavko Marković, izrađivač šargija i violina, te Kata Stupar i Koviljka Đuraš, koje se bave izradom rukotvorina derventskog kraja.

Ove godine sajam u Laktašima okupio je 40 izlagača koji sajamske manifestacije koriste za promociju vlastite proizvodnje i usluga.

Osim promocije kućne radinosti, starih zanata i tradicionalne gastronomije, sajam služi i za promociju turističkog potencijala opštine koji je prema ocjenama mnogih u rangu onog koji imaju Jahorina i Banja Vrućica.

Osim Laktaša na ovogodišnjem sajmu sa turističkom ponudom predstavio se i grad Doboj.

Po prvi put organizovano je i ocjenjivanje voćnih rakija opštine Laktaši, a priređeno je i niz propratnih manifestacija kao što su izložbe oldtajmera i frizura članica udruženja žena “Osmijeh žene” iz Laktaša.

TO Derventa

 

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here

*

code