Vijesti Privreda Dvojica radnika započela štrajk: Ne mogu u penziju zbog dugovanja “Unisa” za...

Dvojica radnika započela štrajk: Ne mogu u penziju zbog dugovanja “Unisa” za doprinose

1

Danas su ispred ulaza u Fabriku cijevi “Unis” štrajk započeli Žiko Todorović i Veljko Josipović, radnici ovog preduzeća koji su ispunili uslove za penzionisanje, ali im je to onemogućeno zbog dugovanja “Unisa” prema Fondu za penzijsko i invalidsko osiguranje Republike Srpske.

Na ovaj potez odlučili su se zbog neispunjenog obećanja rukovodstva preduzeća da će do 31. maja biti uplaćena dugovanja za doprinose za sve radnike koji su ispunili uslove za penzionisanje.

Todorović i Josipović, koji su početkom godine stekli uslove, na ovaj način žele da riješe svoj status, a prema njihovim riječima, ovaj vid protesta će nastaviti do petka, a ako se situacija do tada ne riješi, uputiće zahtjeve i prema predsjedniku Miloradu Dodiku.

Iz preduzeća su danas novinarima telefonski poručili da će radnicima spremnim za penzionisanje doprinosi biti uplaćeni za 7 do 10 dana, kada dođe do uplate sredstava bugarskog partnera za ranije isporučenu robu.

Inače, ukupno 8 radnika ispunjava uslove i čeka na uplatu doprinosa.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here

*

code