Vijesti Kultura i obrazovanje Konkurs za dodjelu stipendija redovnim studentima i nadareni učenicima u školskoj 2016/17

Konkurs za dodjelu stipendija redovnim studentima i nadareni učenicima u školskoj 2016/17

3

 

Raspisan konkurs za dodjelu stipendija u 2012. godini

Opština Derventa dodjeljuje  nove stipendije redovnim studentima prvog ciklusa studija, koji su prvi put upisani u drugu i više godine studija i nadarenim učenicima srednjih škola. Budžetom za 2017. godinu predviđeno je 209.500 maraka za ovu namjenu.

U prilogu tekst konkursa i prijavnice.

[embeddoc url=”https://www.derventacafe.com/wp-content/uploads/2016/12/00000008572-lat.pdf”]

[embeddoc url=”https://www.derventacafe.com/wp-content/uploads/2016/12/PRIJAVA-ZA-STIPENDIJU-2017-1.doc” viewer=”microsoft”]

derventa.ba

3 KOMENTARI

  1. Sve super, ali ovima sa drugog i treceg ciklusa studija se ne daje nista. Trebalo bi malo smanjiti broj stipendija za prvi ciklus studija i dati nesto i ljudima koji su nastavili dalje skolovanje (ako vec nema sredstava za oboje istovremeno).

    • Ne znaju ovi sto pisu konkurs i rasporedjuju sredstva da postoji drugi i treci ciklus. Mozda treba neko da im saopsti tu cinjenicu.

      • Znaju oni vrlo dobro, ali ne znaju sta ce sa prekvalifikovanim ljudima kad dodju sa doktorskim titulama, a oni svi sa srednjoskolskim diplomama zauzeli sva mjesta u opstini. Ko je lud motivisati sebi konkurenciju. Cast izuzecima, naravno.

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here