Vijesti Hronika Na redu kontrola brzine i motociklista: U zadnjih 7 dana kažnjen svaki...

Na redu kontrola brzine i motociklista: U zadnjih 7 dana kažnjen svaki drugi kontrolisani vozač

0

Na području Policijske uprave Doboj, u periodu od 08. do 15.05.2017. godine, otkriveno je ukupno 759 prekršaja iz Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH i Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima u Republici Srpskoj. Od ukupno 1329 kontrolisanih učesnika u saobraćaju, za učinjene prekršaje izdato je ukupno 713 prekršajnih naloga, a iz saobraćaja je isključeno 77 vozača i 36 vozila.

Zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola sankcionisan je 61 vozač. Zbog utvrđene koncentracije alkohola u organizmu od preko 1,5 gr/kg, 9 vozača je lišeno slobode. Od toga, kod 8 vozača alkotestiranjem je utvrđena koncentracija alkohola u organizmu od preko 1,5 gr/kg, dok je jedan vozač odbio da se podvrgne alkotestiranju. Kod 15 vozača utvrđena je koncentracija alkohola u organizmu od 0,8 do 1,5 gr/kg, dok je kod 37 vozača utvrđena koncentracija alkohola u organizmu do 0,8 gr/kg.

U navedenom periodu sankcionisana su 73 vozača zbog prekoračenja dozvoljene brzine kretanja vozila. Od toga kod 55 vozača evidentirano je prekoračenje u rasponu od 10 do 20 km/h.

Zbog nekorišćenja sigurnosnog pojasa sankcionisano je 55 učesnika u saobraćaju dok su 4 vozača sankcionisana zbog nepropisnog prevoza djece u vozilima. Zbog nepoštovanja obaveza prema pješacima sankcionisano je 19 vozača.

Zbog upravljanja vozilom prije sticanja prava, nekorištenja propisane opreme i drugih prekršaja iz Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH sankcionisano je 5 vozača traktora i radnih mašina.

Od ukupno kontrolisanih 27 vozača mopeda, motocikla i bicikla sankcionisana su 2 motociklista, 9 vozača mopeda i 1 biciklista.

Na području Policijske uprave Doboj u toku je sprovođenje republičke akcije usmjerene na kontrolu brzine kretanja pomoću radarskog sistema i regionalne akcije usmjerene na kontrolu vozača motocikla, lakih motocikla, mopeda i biciklista.

PU Doboj

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here

*

code