Vijesti Privreda Najavljeno pokretanje proizvodnje u “Unisu”

Najavljeno pokretanje proizvodnje u “Unisu”

0

U Fabriku cijevi “Unis” u Derventi, prema najavi većinskog vlasnika, do kraja marta trebalo bi da stignu prve količine reprometarijela za početak proizvodnje, rekao je predsjednik Granskog sindikata metalne industrije i rudarstva Republike Srpske, Tane Peulić.

Najavljeno pokretanje proizvodnje u Unisu

Peulić je izjavio da je sa Goranom Tomićem, predsjednikom kompanije “Balkan stil”, koja je većinski vlasnik “Unisa”, razgovarao telefonom i da mu je on prenio da će danas u Smederevu biti potpisan ugovor o isporuci za početak proizvodnje. Peulić kaže da vjeruje da će u narednim danima biti riješena deblokada fabrike, te je izrazio optimizam da će proizvodnja konačno biti pokrenuta i da niko od radnika neće dobiti otkaz.

On je podsjetio da je proteklih dana održano niz sastanaka i da se u rješavanje problema aktivno uključile institucije Srpske i većinski vlasnik kapitala na čelu sa Tomićem. Prema njegovim riječima, bila su dva sastanka u Vladi Srpske kojem su prisustvovali resorni ministar Petar Đokić, predstavnici Poreske uprave, Agencije za bankarstvo i “Unisa”.

– Svi su izrazili spremnost da se pomogne “Unisu” u vezi sa deblokadom žiro-računa i prolongiranja plaćanja obaveza. Stvari su pokrenute sa mrtve tačke – istakao je Peulić.

Predsjednik Sindikalne organizacije Radosava Milanković kaže da radnici nestrpljivo očekuju ishod i da nisu izgubili nadu da će biti pokrenut rad.

Radnici “Unisa” danas su se okupili u fabrici, gdje je održan i sastanak predstavnika Sindikalne organizacije sa upravom. Već ranije radnice su obaviješteni i o namjeri kompanije “Balkan stil” da proizvodnja u “Unisu” bude nastavljena.

“Balkan stil” obezbijediće tri puta po dva miliona evra za pokretanje mjesečnog ciklusa proizvodnje na nivou od pet tona. Nakon tromjesečnog ciklusa, prema Vašem zahtjevu, “Unis” bi trebalo da samostalno nastavi kupovinu repromaterijala i finansiranje proizvodnje – navedeno je u dopisu kompanije.

SRNA – RTRS

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here

*

code